Musikk

Norges 8 beste severdigheter som alle besøkende burde få med seg

Nå som feriesesongen nærmer seg er det også verdt å tenke på en liten reise gjennom vårt langstrakte land. Det finner mye som alle burde få med seg, i alle fall en gang i løpet av livet.

1 Hva med å besøke Vestlandet

Gamlebyen og Bryggen i Bergen er et nydelig utgangspunkt for å utforske Vestlandet. Her finner du en rekke arkitektoniske klenodier, så vel som et rikt kulturliv

Bergen kan by på både teater, så vel som mange scener for musikk og penere musikk. En vandring rundt i Bergens gamleby er også en opplevelse i seg selv. Dertil kan det være en god begynnelse for dagene i Bergen, å ta Banen opp til Ulltikken, for å nyte utsikten over byen, og for å spise en bedre middag.

2 Gleden av å komme seg til Vestlandet

En del av det å komme seg til Vestlandet understreker også utsagn som at det er veien som er målet. I all hovedsak er det en nydelig reise å ta jernbanen til Bergen. Her kommer du forbi gamle høyfjellshotell fra den tiden da jernbanen ble lagt over fjellet. På vinteren finner man et yrende skiliv, og på sommeren domineres området av mosjonister. Det hele kombineres med at man kan oppleve Grieg, oppført i små salonger i Jotunheimens hoteller, mens man nyter utsikten.

3 Prekestolen og Stavanger

Utenfor havnebyen Stavanger finner du severdigheten Prekestolen. Et flatt fjellmassiv, med en brå og nesten rett kant. Fra kanten går fjellsiden 900 meter ned i fjorden. Her har du valget mellom å nyte utsikten fra toppen, eller å nyte dette naturlige mesterverket fra en av de mange båtene som fører turister under kanten. Her kan man takke ja til begge deler. Samtidig byr også Stavanger by på visse forlystelser, med noen gode konsertlokaler, puber og en vakker indre bykjerne.

4 En reise med hurtigruten byr på en variert opplevelse

Om du er ute etter en storslagen naturopplevelse i komfortable omgivelser, så burde oppholdet i Bergen fortsettes med en reise med hurtigruten. Med Hurtigruten får man sett mange av Norges mest naturskjønne områder, som dalene og fjordene på Vestlandet, så vel som Polarsirkelen ved Nordkapp

5 Videre er det på dette viset mulig å besøke mange av Norges severdigheter.

Hurtigruten stopper for eksempel i Trondheim, med en mulighet til å gå av bord, for å oppleve bykjernen og den imponerende Nidarosdomen, verdens nordligste Domkirke.

6 Slaget ved Stiklestad

i reprise -Olsok-spelet er en tradisjonsrik teaterforestilling som finner sted på Stiklestad, et lite stykke nord for Trondheim. Det holdes mange oppføringer vært år, og mesteparten av skuespillerne er lokale. Spillet får en ekstra sjarm ved at det settes opp på den gamle tingplassen på Stiklestad, like ved minnekirken som ble oppført kort tid etter religionskrigene i Norge.

7 Den som liker vikingfortellinger trenger ikke å lete lenge

I Norge finnes det et sted som alle vikingfrelste må beøke, og det er utstillingen av Vikingskip som ble funnet i diverse tidlige utgravinger. Vikingskipmuseet ligger på Bygdøy, like utenfor Oslo, og viser en rekke interessante funn fra mange forskjellige vikinggraver.

8 Vi kan like gjerne holde oss i Oslo, når vi fortsetter den kulturelle biten av Norge

Et annet populært museum er nemlig Munch-museet, som utstiller mange av kunstnerens kjente verk, så vel som en del andre gode kunstbverk i mer moderne stil.

Categories: Musikk, Nyheter

Comments are closed.