Julegave

Tips

Julegavetips til deg selv

I en hektisk julestri kan det være lett å glemme bort seg selv, men det aller beste juletipset er å ta vare på deg selv i adventstiden. Spesielt hvis du har familie og barn er det mye som skal fikses og ordnes, og da må man planlegge litt alenetid.

Her er noen ideer for hva du kan gjøre for å skjemme bort deg selv i førjulsstria:

  • Tenn et lys, les en god bok og spis pepperkaker
  • Skriv en liste over alt du ønsker deg for det nye året
  • Lag noe godt på kjøkkenet, ikke fordi du må – men fordi du vil
  • Unn deg en pedikyr
  • Dra på shopping, og kjøp noe til deg selv
  • Se en julefilm du er glad i
  • Les et julehefte du likte som barn

Skriv en ønskeliste

Det er ikke bare barn som kan skrive ønskelister til jul, voksne burde også dette. Hvis du gir dine nærmeste julegavetips over hva du ønsker deg, er sjansen mye større for at nettopp disse tingene finner veien under juletreet. Det er få ting som er så kjedelig som å få en kjip julegave, men ved å skrive en ønskeliste unngår du dette. Ønsk deg gjerne også opplevelser til jul, disse er mye mer personlig enn en bok – samtidig som det er bedre for miljøet.

Et annet julegavetips er å kjøpe en julegave til deg selv fra deg selv. Hvis du synes det er litt teit å legge den under treet, kan du enten åpne den tidligere på dagen, eller skrive at den er fra nissen. Det er lov å unne seg selv noe i jula, selv om det selvsagt også handler om å gi til andre.

Tilbring tid med de du er glad i

Hvis noe av det du liker aller best med julen er å tilbringe tid med familien, eller andre du er glad i, burde du prioritere dette. Adventstiden går oftere unna fortere enn man tror, og da kan det være greit å planlegge de viktigste aktivitetene og selskapene på forhånd. Om enn det er å bake lussekatter eller pepperkaker med barna, dra på kafé med søsteren din, ta med bestemor på julekonsert eller skrive julekort – skriv det gjerne ned i kalenderen før desember kommer. Å få til disse tingene er det beste julegavetipset av de alle, da det er tross alt dette julen handler om: å være sammen med dem man er glad i.

Categories: Tips

Tags: .

Comments are closed.