Uteliv

Hva kan man se i Norge?

Norge er et langstrakt land med mange severdigheter. Nettopp fordi Norge er et så langt land kan det være vanskelig å få med seg hele landet på en gang. Å reise mellom byer i Norge kan ta lang tid og krever lange ferier. Derfor kan det lønne seg å velge en del av landet og utforske den delen by for by. Det er også mange andre måter å utforske Norge på. Widerøe har blant annet en billett hvor du kan ta så mange flyreiser du vil rundt om i alle Norges byer i løpet av et par uker. Hurtigruta tar deg også med på tur fra Sørlandet til Nord-Norge på noen uker. Om du ikke har så god tid har vi listet opp noen av våre idéer til hva du kan se rundt om i de ulike landsdelene her under. Hvis vi skulle listet opp alle de flotte severdighetene i Norge hadde dette blitt en veldig lang tekst, derfor har vi bare inkludert noen personlige favoritter.

Finansier turen din

Norge er et dyrt land, spesielt når man skal reise rundt. Kollektivtransport, som inkluderer båt og fly, er veldig dyrt. Derfor kan det være en god idé å finne et annet alternativ enn kun sparekontoen din å finansiere reisen på. Dette kan være kreditt eller forbrukslån. Uansett om du har spart opp nok til turen din kan det være lurt å ha planlagt en plan B, i tilfelle du mister flyet ditt eller sitter fast i en by uten et sted å sove. Jan Edvardsen www.forbrukslaan.nosier at: «Forbrukslån kan være et godt alternativ for uventede kostnader.» Som han videre sier er poenget å få lånt så mye penger som du trenger – til lavest mulig gebyrer. Det kan være en god idé å ta kontakt med en kilde til kreditt og forbrukslån for å få et godt tilbud på lån allerede nå. Da er man allerede klar hvis en ulykke skulle inntreffe.

Sørlandet

Sørlandet er kjent for late dager på stranden med fløteis og jordbær. Noe annet de er kjent for er sine vakre lange kyster og trebåter. Dette magiske stedet er i sitt ess om sommeren, men vintertiden på Sørlandet kan også være herlig med svale vinterkvelder.

Lindesnes: Lindesnes fyrtårn er bare ett av mange turistattraksjoner i Lindesnes kommune. Lindesnes inneholder en rekke naturlige og menneskeproduserte kunstverk, vikingoppdagelser og andre kulturelle opplevelser. Spangereid er et fantastisk sted for viking interesserte å besøke. Her kan man finne rester etter gravplasser og båter som ble bygget i vikingtiden. Båly havn er også et fint sted å besøke etter barna er ferdig med besøket i Dyreparken. Lindesnes er et sted for hele familien å besøke.

Larvik: Larvik og Stavern er en herlig kystperle i Vestfold fylke og er fylt med mange herlige skatter. Bøkeskogen er blant annet en favoritt blant lokale. Her kan du velge mellom en mengde turstier som forvandles til skiløyper om vinteren. Etter en lang tur kan du slappe av ved Farrisvannet eller den koselige kroa i Bøkeskogen, som serverer hjemmelaget tradisjonsrik mat. En annen severdighet med høy avslapningsfaktor i Larvik er det moderne Farrisbadet. Dette er et av de beste spa-lokasjonene i Norge. Når du er ferdig med avslapningen kan du stikke innom festningen i Stavern, Fredriksvern. Her er det alltid kunstutstillinger og masse liv i sentrum.

Kristiansand: Feriebyen Kristiansand er en selvfølge på denne listen. Byen er omringet av kyst på alle kanter og er fylt av kulturopplevelser for både store og små. Det skjer så mange konserter, arrangementer og opplevelser i Kristiansand at det blir vanskelig å ramse opp alt i en tekst. Det anbefales å sette opp byen på listen over norske byer man må besøke, og oppleve det selv!

Vestlandet

Vestlandet med sine ikoniske fjorder og vakre fjell er et sted mange drømmer om. Mange kjente filmer er spilt inn her og plassen er perfekt for å skape en god Instagram-feed. Dette stedet burde mest definitivt få en plass på besøkslisten din.

Sognefjorden: Som Norges lengste og dypeste fjord er Sognefjorden en destinasjon for alle naturelskere. Til og med UNESCO har kåret området til et av verdens beste urørte reisemål. Det finnes mange arrangerte turer og cruise langs naturfenomener, men det er også vakkert å oppleve Sognefjorden på egenhånd. Nasjonalparker og fjordbygder er det heller ikke få av bortover fjorden. Langs Sognefjorden kan du også besøke norske byer som Høyanger, Leikanger, Sogndal og Lærdal. Alle disse byene vil også gi deg flott natur. Ikke langt nord for Leikanger kan du også finne Jostedalsbreen – en kjent isbre i Norge.

Volda og Ørsta: Dette er en populær destinasjon for mange nordmenn. I kommunen i Sunnmøre kan du finne mange fjell, fjorder og innsjøer du kan besøke. Naturlandskapet rundt kommunen er helt fantastisk og er også lokasjonen for mange arrangementer som X2-festivalen. Ekstremsport er også populært i dette området.

Bergen og Stavanger: De to store byene på Vestlandet er to av de vakreste i Norge. Dette gjør de ofte til en intern konkurranse mellom seg selv. Disse to byene er allikevel begge verdt å besøke. I Bergen har du de syv fjellene, akvariet, borgen, den ikoniske havnen og fjellheisen. I Stavanger kan du oppleve ting som gamlebyen, katedralen eller ta et cruise opp til destinasjoner som Lysefjorden og Prekestolen. Uansett hvilken by du velger kommer du til å få en fantastisk opplevelse!

Midt-Norge

Midt-Norge blir ofte glemt når man diskuterer seg frem til de viktigste turistattraksjonene i Norge. Men denne vakre landsdelen har mer enn Trondheim å by på.

Nasjonalparker: I Trøndelag fylke kan man finne hele ni nasjonalparker å besøke. For de som elsker fjellturer, jakt og fiske er nok Midt-Norge regionen for deg. Dovrefjell-Sunndalsfjella nasjonalpark er en favoritt som mange drar til for å bestige Snøhetta eller for å besøke en av de åtte landskapsvernområdene.

Røros: Røros er en skjult perle i Norge som ikke mange snakker om. Som en gammel gruveby byr Røros på mange norske skatter og en lang historie. Dette har gjort byen verdig til en plass på UNESCOs verdensarvliste. Byen har også en godt bevart trehusbebyggelse og mange gamle gruver som er verdt et besøk. Dette er også en av plassene som produserer mest lokalmat, så dette er et sted for både øyne og smaksløker.

Trondheim: Selvfølgelig må Norges tidligere hovedstad være med på denne listen. Med kjente attraksjoner som Nidarosdomen og Erkebispegården er byen den mest besøkte i Trøndelag. Byen er også en studentby hvor mange arrangementer er rettet mot de unge, men det betyr ikke at det ikke er noe å gjøre for de eldre også. Viktige museer å besøke inkluderer Rockheim, Trondheim kunstmuseum og Nordenfjeldske Kunstindustrimuseum. Bykjernen til Trondheim inneholder også mange småbutikker og smaksopplevelser som er verdt å få med seg.

Nord-Norge

Nord-Norge er noe for seg selv. Skremmende fjell, mørke kvelder, is, snø og ensomme byer er noe de fleste bruker for å beskrive Nord-Norge, men det finnes så mye mer i de arktiske strøkene. Nord-Norge er kanskje den mest unike turistattraksjonen vi har i Norge og er noe alle burde få med seg.

Senja og Nordlysveien: Senjatrollet er kanskje et av de mest originale landemerkene vi har her i Norge. Rett sør for Tromsø kan du besøke Senja som har mange naturopplevelser å by på. Dette er Norges nest største øy og er formet av mange fjell som stuper rett ned i havet. Øyen blir også ofte kalt for Norge i miniatyrform. Om du besøker Senja om vinteren har du gode sjanser for å oppleve Nordlyset. Langs Nordlysveien, som går rett øst for øyen Senja, kan du oppleve sterkt nordlys og alle formene og fargene det kan by på. Dette er en av de vakreste naturfenomenene i Norge.

Tromsø: Nordlysveien går hele veien opp til Tromsø hvor du kan finne på enda mer gøy. Når du kommer frem til Tromsø er hvaljakt en favoritt du er nødt til å prøve ut. Med hvaljakt mener vi selvfølgelig jakt med kameraene dine. Mange lokale og profesjonelle drar ut med turister på båtene sine for å fange noen bilder av de store og vakre hvalene i arktiske strøk. Tromsø er også et sted for den sporty personen; en fjelltur i Ishavsbyen er nesten obligatorisk. Hvis du ønsker en liten utfordring er Tromsdalstinden perfekt for deg. Andre kan foretrekke en rolig tur opp til Fjellheisen.

Nordkapp: For å komplimentere besøket ditt ved Lindesnes fyrtårn har vi også med Nordkapp på denne listen. Nordkapplatået er et internasjonalt kjent turistmerke som markerer hvor langt nord i verden du har klart å komme deg. Det kjente landemerket er et viktig symbol for Nordkapp og Norge.

Lofoten: Lofoten er et sted hvor naturopplevelser skjer. Om du liker padling langs ensomme elver, gamle fiskebåter, frisk luft og utrolige fjell i alle retninger er Lofoten stedet for deg. Her kan man trekke seg tilbake og oppleve ekte norsk natur på nært hold. Som en viktig plass for vikingene kan du også besøke vikingmuseet i Lofoten, som bevarer mange skatter fra vikingtiden. Lofoten er også kjent for sitt ekstremvær, som midnattssolen om sommeren og mørketiden og nordlyset om vinteren.

Categories: Uteliv

Comments are closed.