Nyheter

De 10 beste tingene å gjøre i Oslo

Kollensvevet

Har du lyst til å oppleve Oslo slik som de mest privilegerte turistene gjør det? Skihopperne må være de mest privilegerte turistene i hele Oslo, i alle fall når det kommer til utsikt og det å oppleve byen ovenfra. Men nå kan du prøve banen deres uten å trene først. Opplev Norges mest spennende zipline og prøv Holmenkollen selv. Farten og utsikten vil garantert gi deg et minne for livet.

Det er Skiforeningen og Yourway som sørger for at du trygt kan oppleve Oslo og Holmenkollen på denne unike måten. 730 kroner for en drop-in er heller ikke avskrekkende for mennesker flest, noe som gjør dette til en minnerik opplevelse du ikke trenger forbrukslån eller ski for å prøve. Men, litt tøff må du være. Arrangørene har ikke aldersgrenser, men de har en grense på vekt. Er du mellom 40 og 130 kg så er det bare å koble seg til og ta turen. Er du under 40 kg må du ta et tandemsvev. Ønsker du ikke å miste pusten helt, så kan du ta heisen opp på toppen av hoppet. Her kan du se langt i alle retninger og du føler deg som kongen på haugen.

Frognerbadet eller Colosseum kino

Ja, dette er gode, gamle, kjente landemerker i Oslo. De ligger nærme Vigelandsparken og er du effektiv, så rekker du alt på en dag. Frognerbadet har så absolutt sett sine bedre dager, men beliggenheten veier så absolutt opp for det. Colosseum kino har nettopp pusset opp hovedsalen sin og skal du se en film på Colosseum pass på at denne filmen går i sal 1 for den beste opplevelsen.

Om du reiser til Oslo for å oppleve byen, så vil det raskt kunne gå utover lommeboken og da kan et forbrukslån være løsningen fra Scandilån.com. Enten du bor på Bogstad Camping, på motell eller hotell, så ruller kronene raskt ut av lomma. Slik er det gjerne når du tar en byhelg, og det er da lurt å finne de beste prisene der du skal. Skal du på Kollensvevet for eksempel, så er det halve prisen om du tar en drop-in fremfor å booke tid i forveien. Mens andre steder er det en fordel å bestille på nettet først. Sjekker du priser i forkant, kan du spare mye.

Sommerparken

Ikke så langt fra Kollensvevet finner du Oslo Sommerpark. Her kan du prøve forskjellige spennende ruter innimellom trærne. Du ser ikke utover byen og fjorden, men det betyr lite. Her kan du leke Tarzan med litt mindre zipliner enn Kollensvevet og du kan holde på i timevis. Du kan ogaså sykle langs de forskjellige sykkelrutene som er laget med vanskelighetsgrader for alle mulige syklister.

Sommerparken er åpen i sommerhalvåret, men om vinteren forandres parken til en vinterpark og du kan du stå på både bort-over-ski eller ned-over-ski. Både sommerparken og vinterparken er svært populære, ikke bare blant turister, men også blant byens befolkning. Tar du turen innom, så forstår du veldig raskt hvorfor. Dersom du har lyst til å klatre i vinterhalvåret kan du finne fine klatrevegger innendørs på forskjellige steder i Oslo. For eksempel Klatreverket på Torshov og DNT sin klatrevegg i Bjørvika.

Vigelandsparken

Kanskje ikke like mye fart og spenning, men Vigelandsparken er en tidløs attraksjon. Her kan du gå blant statuer fra alle livets faser slik Gustav Vigeland så det. Du har ikke opplevd hele Oslo før du har sett livsverket til Gustav Vigeland. Dette er faktisk verdens største skulpturpark som er laget bare av én kunstner, der du kan se over 200 skulpturer. Gustav Vigeland har brukt granitt, bronse og smijern til sine skulpturer og har også stått bak utformingen av parken der skulpturene er gruppert i fem enheter langs en 850 meter lang linje. I tillegg til å kunne beundre hovedportalen, barneplassen, fontenen, monolittplatået og livshjulet kan du se flere verk av Gustav Vigeland i museet som ligger en liten gåtur fra selve parken. Parken ble til mellom 1939 og 1949 på oppdrag fra Oslo kommune.

Bygdøymuseene

Vikingskipet fra Oseberg har fått en ny renessanse etter at interessen for vikingene har økt. Nå er det flere kjente forfattere som har tatt turen hit for å se skipet selv. Du finner også flåten til Heyerdal her. Bygdøymuseene er en klassiker som aldri går av moten og bak disse museene finner du Norsk Folkemuseum. Her kan du finne gamle hus fra hele Norge og Folkemuseet sørger også for arrangementer for hele familien på tradisjonelle dager som 17. mai og Sankthansaften som er vel verdt å få med seg.

Aker Brygge og Tjuvholmen

Vil du prøve utelivet i Oslo så er Aker Brygge et fint sted å begynne. Her ligger spisestedene og barene tett i tett. Går du litt bak Aker Brygge, så kan du finne spennende godbiter som stand-up-scenen Latter, galleriet Fine Art og selvsagt det nye Astrup Fearnley museet helt på enden av promenaden.

Aker Brygge har også mange spennende butikker for deg som liker å shoppe. Kontrasten fra det Aker Brygge som var før jappetiden på 80-tallet til det som ble bygd opp og påbegynt i jappetiden og som har utviklet seg fra et hardt arbeiderstrøk til dagens flotteste bydel i Oslo. Enten du er ute etter en hyggelig kveld på byen, en god shoppedag eller en morsom aften på Latter, så er Aker Brygge og Tjuvholmen stedet for deg.

Slottet, spikersuppa og Stortinget

Dersom du ikke er så ofte i Oslo, så vil du har stor glede av nettopp dette området av Karl Johan. Stortinget tar ikke så ofte besøk, men Slottet har omvisninger hele sommersesongen for deg som er interessert.

Om vinteren kan du ta på deg skøytene og teste isen til lett musikk i Spikersuppa og om det nærmer seg jul, så kan du nyte julemarkedet som hvert år settes opp her. Nå er riktignok prisene beregnet på turister med betalingsvillige lommebøker, men du kan finne mye fint og mye godt uten å måtte ta opp et forbrukslån. Er du interessert i underholdning, så vil du finne teatrene rundt om i dette området med Nationaltheatret som stikker seg ut som en riktig flott perle. Eller du kan gå på flere av de mange kinoene i byen.

Mathallen

Like ved kanten av den kule bydelen Grünerløkka kan du finne den kreative skolen Westerdahls, sammen med populære Mathallen og selve Dansens Hus. Her er det kreative samlet på et lite område helt inntil Akerselva. Dansens Hus har flere spennende danseoppvisninger i løpet av året, både for voksne og for barn. Mathallen er åpen hele året og her kan du finne godbiter fra hele verden under et tak. Her er det restauranter og matbutikker, men også matkurs både for voksne og barn. Ofte arrangeres det spennende arrangementer her også.

Operaen og Bjørvika

Er du glad i opera og ballett, så er den snøhvite Operaen stedet for deg. Marmorblokka som troner opp fra Oslofjorden er bare et av de nye tilbudene som kommer med den nye bydelen. Her skal hovedbiblioteket trone med alle sine bøker i flere etasjer og her skal Munch få sin egen lambda, i form av et flunkende nytt Munch-museum. Her finner du også klatreveggen til DNT. Men det mest underholdende er altså Operaen.

Følger du med på programmet vil du finne ut at det ikke bare er opera og ballett – men at du kan finne annen musikk i konsertutvalget også. I sommerhalvåret arrangeres det ofte spennende underholdning på taket av denne digre marmorblokken. Bare den italienske marmoren er vel verdt en titt for deg som ikke er så ofte i Oslo. Faktisk så ligger dette bygget på linje med Vigelandsparken på oversikten over de mest besøkte attraksjonene i Oslo.

Ekebergrestauranten og Ekebergparken

Har du noe å feire, så er det vel verdt å ta trikken oppover fjellsiden mot Ekeberg for et besøk til Ekebergrestauranten. Her kan du nyte en bedre middag og noe godt i glasset til utsikten over Bjørvika og resten av Oslo. Legger du denne middagen til solnedgangen, så har du en utsikt som tar pusten fra de fleste. Bak denne restauranten som er pusset opp i beste Art Deco-stil, ligger Ekebergparken.

Ekebergparken er ment som en feminin motpart til den mer maskuline Vigelandsparken og her kan du finne mye spennende kunst. Du kan gå inn i et glasshus og se på verden fra det, du kan møte den høye, asiatiske damen – en naturtro skulptur av en kvinne som går oppover mot hesteparken og fotballbanene som ligger litt lenger oppe. Du kan snuble i en dame som tisser eller du kan gå inn i et vakkert sanserom. Skulpturene er mange og spennende. Det kan bli en tur i skogen helt utenom det vanlige. Har du barn, så finner du en spennende og kreativ klubb i forkant av restauranten. Her ligger det også en kafé for deg som er litt mer søtsugen enn middagslysten.

Categories: Nyheter, Sport, Uteliv

Comments are closed.